YLEISTÄ

Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan sellaisina kuin ovat. Kullakin meistä on omat lähtötilanteemme, motiivimme, heikkoutemme ja vahvuutemme. Ei ole parempaa areenaa kunnioittaa ihmisen moninaisuutta kuin musiikin opiskelu yhdessä.

Tähän periaatteeseen nojaten minkäänlaista syrjintää tai epäkunnioittavaa käytöstä opetustilanteessa ei suvaita.

Isossa mittakaavassa tämä tarkoittaa kaikkien ihmisarvoa kunnioittavien asioiden vaalimista. Pienemmässä mittakaavassa mm. sitä, että ketään ei laiteta opetustilanteessa ns. spottiin tai velvoiteta osallistumaan opetukseen sellaisilla tavoilla, joita opiskelija ei koe luontevaksi.

Useimpien kurssien opetus tapahtuu 1-5 henkiön ryhmässä, riippuen varaustilanteesta. Pianonsoittotunnit ovat aina yksityistunteja.

RAHA-ASIAT

• ONKO TOIMINTA ARVONLISÄVERON ALAISTA?

Kyllä on. Hintoihin sisältyy arvonlisävero 24%.

• SISÄLTYYKÖ OPETUSMATERIAALI OPETUSTUNNIN HINTAAN? TARVITSEEKO MINUN HANKKIA ITSE MITÄÄN?

Opetusmateriaalin sisältö riippuu opetettavasta aiheesta. Teoriapainotteisissa aiheissa tarvittavat tietopaketit kuuluvat useimmiten monisteina ja/tai muussa muodossa tunnin hintaan. Toki tukevaa maksullista kirjallisuuttakin voidaan käyttää.

Otathan mukaasi (lyijy)kynän ja pyyhekumin. Suositeltavaa on myös hankkia nuottilehtiö, johon muistiinpanoja voi merkitä. Tarvittaessa saat oppitunnin tarpeiksi myös liuskan nuottipaperia.

HUOM PIANOTUNNIT!

Pianotunneilla oppimateriaali ei useimmiten kuulu kokonaisuudessaan opetustunnin hintaa. Saatamme käyttää esimerkiksi jotain piano-oppikirjaa, jonka voi ostaa kirjakaupoista tai musiikkiliikkeestä. Sovimme käytettävästä oppimateriaalista tapauskohtaisesti. Tyypillisesti piano-oppikirjat maksavat 20-30eur. Toki on mahdollista, että opiskelemme myös ilman oppikirjaa, jos niin katsomme parhaaksi.

• MILLOIN KURSSIMAKSUN TULEE OLLA MAKSETTU?

Maksu tapahtuu joko useamman opetuskerran paketeissa etukäteen tai sitten yksitellen kunkin opetuskerran yhteydessä.

PERUUTUKSET YM.

• MITÄ JOS MYÖHÄSTYN TAI EN PÄÄSE TUNNILLE?

Mikäli kyseessä on yksityistunti, odotan sinua ja aloitamme tunnin, kun saavut. Tunnista tulee kuitenkin lyhyempi, sillä päättymisaikaa ei voida valitettavasti venyttää muiden opetustuntien takia. Ole siis paikalla varmuuden vuoksi vaikkapa 5min ennen tunnin alkamista!

Tunnista veloitetaan ennakkoon sovitun pituisen tunnin hinta, vaikka tunti olisi myöhästymisen takia sovittua lyhyempi tai jäisi kokonaan pitämättä.

• MITÄ JOS EN PÄÄSE SAIRASTUMISEN TAKIA TUNNILLE?

Lyhyellä varoitusajalla perutuista tunneista laskutetaan pääsääntöisesti normaalisti. Peruutukset sovittuihin aikoihin tulee tehdä vähintään 7 vuorokautta etukäteen.

Tämä toimintatapa on välttämätön siksi, että kyseessä on elinkeinoni, eikä yllättävästi peruttua opetustuntia ole mahdollista korvata lyhyellä varoitusajalla muulla työllä.

• MIKSI NÄIN TIUKKA TOIMINTATAPA?

Tuntien väliinjättämisen suhteen ehdot ovat tiukat, koska kyse on opettajan elinkeinosta. Ylimääräinen aikataulujärjestely edellyttää ylimääräistä työtä ja useimmiten aiheuttaa ansionmenetystä.

Siksi valitettavasti joustoa näissä asioissa ei ole.

(ps. Todellisuudessa joustoa voi joissakin tapauksissa olla... Mutta lähtökohtaisesti Stadin Musakoulun käytännöt pitävät kutinsa.)

• ENTÄ JOS OPETTAJA PERUU TUNNIN?

Opettajan toimesta johtuvissa tuntien peruutustapauksissa järjestetään korvaava tunti toisena ajankohtana.

Saako tässä tapauksessa oppilas hyvitystä tunnin hinnasta? Valitettavasti ei saa... Tunti siirretään toiseen aikaan luonnollisesti veloituksetta, mutta tunnin hinta sinällään on sama.

© 2017 Elias Patrikainen. Kaikki oikeudet pidätetään.